
Vakuumpakošanas galvenais mērķis ir panākt, lai pārtikas produktiem nepiekļūst gaiss, tādā veidā pasargājot tos, jo saskarē ar gaisu pārtika ātri vien sāk bojāties. Vakuumā arī nevairojas baktērijas, tādējādi arī, piemēram, gaļu var glabāt ilgāk. Varētu sākumā šķist, ka vakuumošana prasa daudz laika un ar to ir diezgan liela ņemšanās, tomēr rezultāts patiesībā ir acīm redzams.
1. padoms. Saldē vakuumotu gaļu
Ieliekot gaļu vienkāršā plastmasas maisiņā, tā patiesībā diezgan ātri zaudē mitrumu, pārvēršoties par cietu, sausu, voblai līdzīgu masu. Protams, virskārtu vienmēr var nogriezt, bet, salīdzinot ievakuumotu gaļu un tādu, kas likta maisiņā, atšķirība ir skaidri redzama. Turklāt maisiņš mēdz iesalt gaļas spraugās un, to ņemot nost, saplīst, bet pēc tam driskas var uzpeldēt, piemēram, zupā.
2. padoms. Arī ledusskapī labāk vakuumotu
Ja nav plānots uzreiz gaļu pagatavot, to vismaz kādu nedēļu vai pat divas var glabāt ledusskapī. Ja gaļu tur tāpat neiesaiņotu, tā apkalst un izskatās visai neestētiski. Šo problēmu var risināt ar gaļas vakuumošanu. Gaļai šādā veidā nepiekļūst gaiss, kas ļautu vairoties baktērijām. Tādēļ gaļa būs svaiga ilgāk.
3. padoms. Izmanto speciālo režīmu, ja vakuumo gabalus ar kaulu
Lielākās problēmas, izmantojot vakuumpakotāju, rada gabali ar asiem kauliem. Piemēram, cirsti ribu gabali. Kauli gluži vienkārši var vakuumošanas procesā pārdurt maisiņu, un viss darbs būs vējā. Tādēļ lielākajai daļai vakuumpakotāju ir režīms Pulse, kas ļauj pašam regulēt procesa intensitāti un ilgumu. Tādā veidā iespējams neļaut kauliem saplēst iepakojumu.
4. padoms. Izmanto marķieri
Uz ievakuumotās gaļas iepakojuma daudz vienkāršāk nekā uz pārtikas maisiņa uzrakstīt, kas tieši šajā paciņā iesaiņots. Nevar paļauties, ka atcerēsieties, kas katrā maisiņā salikts. Var uzrakstīt arī datumu, kad nomedīts, norādīt, kāds gaļas gabals un no kāda dzīvnieka iesaiņots, daži mednieki raksta uz katras paciņas arī nomedītā dzīvnieka marķiera numuru. Var arī pavisam vienkārši – norādīt tikai to, kas tas par medījumu. Šajā gadījumā MC norāda, ka iesaiņota mežacūka.
5. padoms. Ar vakuumpakotāju mazāk vietas
Medību sezonas intensīvākajā laikā var gadīties tā, ka saldētavā nav vietas. Tad atliek pirkt jaunu saldētavu. Tomēr, medību produkciju ievakuumojot, iespējams ievērojami samazināt tās apjomu. Piemēram, malto gaļu var iesaiņot nelielos un plānos iesaiņojumos, kas aizņems pavisam maz vietas. Tāpat arī iespējams saldētavā ieviest kādu saprotamu sistēmu. Līdzīgi var ievakuumot suņu barību, apģērbu un daudz ko citu, lai taupītu vietu. Kā nekā – gaiss aizņem daudz vietas.
Lidl vakuuma pakotāja tests. Funkcionalitāte, vakuumošanas laiks un citas fīčas
Uz dzīvību un nāvi ar lūsi, vilki mēģina uzbrukt cilvēkiem un milzīgi briežu bari. Meža ziņas #1
Žurnāla Medības marta numurā lasi par mednieku labajiem darbiem
