Turpinoties medību sezonai, medījuma gaļas uzpircēji ceļ cenas. DO-CHEF, kuram pieder arī mājas lapa medijumi.lv piedāvā jaunas cenas:
medijumi.lv
Tālr. +371 29133313, +371 26611339
Epasts: info.medijumi@inbox.lv
Augstākā cena tiek piedāvāta par 1. kategorijas medījumu. “To nosaka šāviena kvalitāte. Agrāk pirmā kategorija tika piešķirta tikai par trāpījumu galvā vai kaklā. Tagad mēs paplašinām šo jēdzienu un pievienojam trāpījumu desmitniekā. Vēlamais trāpījums ir sirdī, nevis lāpstiņā,” sacīja DO-CHEF direktors Romāns Girss.
Medījuma uzpirkšanas uzņēmuma pārstāvis norādīja, ka šie noteikumi nav akmenī kalti: “Būtībā, ja fileja, karbonāde un lielākā daļa lielo muskuļu nav skarti, mēs tik un tā varam vienoties par augstāko samaksu. Ikviens gadījums tiek izskatīts un apspriests individuāli. Mēs vienmēr nākam pretī medniekiem un meklējam klientam tīkamāko variantu, piedāvājam labākās cenas un apkalpošanu.”
Papildus BONUSS tiem, kuri nodod aļņa liemeņus medijumi.lv! Visi, kas ir nodevuši un nodos aļņa liemeni tiek iekļauti īpašā sarakstā. Kad sāksies aktīva bebru medību sezona no šiem medniekiem un mednieku kolektīviem medijumi.lv ārpus rindas pieņems arī bebrus!
Cenas kritīs!
“Es teiktu, ka mēs tuvojamies cenu griestiem un medniekiem ir jāizmanto šī iespēja. Medījuma gaļas uzpirkšanā mēs strādājam ar dažādiem partneriem, pamatā no Skandināvijas valstīm. Pagaidām arī viņu starpā tiek uzturēta veselīga konkurence, taču jebkurā brīdī tas var mainīties. Ja viņi vienosies savā starpā par cenu politiku, arī mums nāksies tai pielāgoties un tad uzpirkšanas cenas mainīsies. Cik strauji tās pacēlās tagad, tik ātri var noslīdēt atpakaļ iepriekšējo gadu līmenī,” sacīja DO-CHEF direktors Romāns Girss un ieteica medniekiem izmantot iespēju nodot medījumu tagad, kamēr cenu līmenis ir augsts.
“Es uzskatu, ka gaļas uzpircēju un mednieku sekmīgu attiecību pamatā ir godīga pieeja. Tikai mūsu uzņēmuma mašīnas ir aprīkotas ar sertificētiem svariem, ko mēs esam iegādājušies veikalā Svaru pasaule. Un ikviens, kurš vēlas, var nosvērt savu alni, briedi vai stirnu, pirms mēs to savācam un noformējam nodošanas pieņemšanas aktu. Svars tiek fiksēts nodošanas un pieņemšanas aktā. Es pat teiktu, ka šādiem svariem obligāti jābūt ikvienas firmas mašīnās, kas vēlas iegādāties nomedītos dzīvniekus. Ja šādu svaru nav, medniekiem nav drošības sajūtas. Mūsu pastāvīgie partneri ar mums strādā gadu gadiem un uzticēšanās ir kļuvusi par normu,” atklāja Romāns Girss.
DO-CHEF medījuma gaļas uzpirkšanas jomā strādā daudzus gadus. “Mēs nepārstrādājam gaļu. Mūsu klientiem piedāvājam iegādāties medījumu veselu vai tā pusliemeni. Tas samazina izmaksas un medījuma apstrādes laiku. Rezultātā klienti ātrāk saņem kravu, bet mūsu piegādātāji – mednieki vienmēr var rēķināties ar mums gan servisa, gan samaksas ziņā,” sacīja DO-CHEF vadītājs.
Uzņēmums DO-CHEF, kum pieder arī mājas lapa medijumi.lv šobrīd par aļņa liemeni medniekiem piedāvā maksāt 5,30 Eur/kg. Brieža gaļas iepirkšanas cena paliek līdzšinējā un tie ir 2,6 Eur/kg. Par stirnas gaļiņu medijumi.lv maksā 2,2 Eur/kg. Nākotnē plānots pieņemt no medniekiem arī bebra un mežacūkas gaļu. Šobrīd notiek formalitāšu kārtošana.
Transports un samaksa
Uzņēmums ir iegādājies vēl divas jaunas refrižeratoru automašīnas, līdz ar to gaidīšanas laiks arī ir samazinājies. “Atkarībā no vietas un mašīnu jau nospraustā maršruta, medniekiem var nākties gaidīt no pāris stundām līdz vienai diennaktij. Šoferis ieradīsies pakaļ medījumam, nosvērs to ar mašīnā esošajiem svariem un sastādīs nodošanas pieņemšanas aktu.
“Mēs braucam arī pakaļ vienam dzīvniekam, jo ikviens mednieks mums ir svarīgs un ikviena darbu mēs cienām!”
Samaksa tiks pārskaitīta uz kluba vai mednieka norādīto kontu laikā līdz divām nedēļām. Tas ir atkarīgs no grāmatvedības noslogotības,” sacīja Romāns Girss un piebilda, ka medijumi.lv brauc pakaļ neatkarīgi no tā, vai dzesētavā ir piecas stirnas vai viens alnis.
Ko nedrīkst darīt?
Ir daži praktiski padomi, kas palīdzēs medniekiem saglabāt medījuma liemeņa kvalitāti.
• Nedrīkst mazgāt medījumu. Ja šāviens ir bijis pa iekšām, vēdināšana jāveic maksimāli ātri, bet vēdera dobumu un krūškurvi jāizslauka, nevis jāskalo.
• Nedrīkst atstāt traheju un barības vadu. Kakla muskuļi jāatgriež, jāizņem traheja un barības vads, kā arī jānogriež garenie muskuļi, kas tos tur pie kakla (nejaukt ar kakla karbonādi).
• Nedrīkst atstāt taisno zarnu iegurņa kaulā. Taisno zarnu obligāti ir jāizgriež, bet iegurni ieteicams pārzāģēt, lai liemenis labāk vēdinās.
• Nedrīkst novietot liemeni guļus.
• Nedrīkst sakraut vairākus liemeņus kaudzē.
Visi šie ieteikumi palīdzēs pēc iespējas mazināt baktēriju vairošanos medījuma liemenī un saglabāt gaļas kvalitāti.
Medījums netiks pieņemts:
• Ja veterinārajā pārbaudē tiks konstatētas neatbilstības, kuru dēļ gaļa tiks atzīta par pārtikā neizmantojamu.
• Ja medījuma gaļai ir izteiktas bojāšanās pazīmes, proti, ir nepatīkama smaka, ir manāmas gaļas krāsas izmaiņas, krīt spalva.
• Ja medījuma apstrādē vienas stundas laikā no nomedīšanas brīža nav tikusi pienācīgi ievērota instrukcija un nodrošināta medījuma atdzišana līdz tā savākšanas brīdim.
• Ja medījumam ir daudz kaulu lūzumu, lieli asinsizplūdumi, uz ķermeņa ir lielas brūces dažādās vietās, ja ir manāmi ķermeņa saspiedumi, ja šāviena rezultātā izplūdis kuņģa un/vai zarnu saturs.
Mājaslapā medijumi.lv ir atrodamas arī precīzas medījuma pirmapstrādes un uzglabāšanas instrukcijas, piemēram, ne vēlāk kā stundu pēc nomedīšanas dzīvnieks jāizvēdina (jāizlaiž iekšas), jānodrošina medījuma dzesēšana un novietošana tādā vietā un veidā, lai gaļa nesasustu, tai nepiekļūtu kukaiņi, grauzēji, mājas un savvaļas dzīvnieki. Vislabāk ir pakārt liemeni dzesētavā.