Pikniks, pusdienas mežā medību pārtraukumā, vienkārši grila vakars ar draugiem. Bieži tiek nogriezts kāds koka zars, uz tā uzspraustas desiņas un tad ugunskurā ceptas.
Bet ar to var rasties problēmas – tas var salūzt, nereti desas nošļūk no zara un iekrīt ugunskurā. Tādēļ Skandināvijā ļoti populāri ir tieši speciāli barbekjū iesmi – parasti teleskopisks rīki ar dakšu galā un ar rokturi. Tādu var izmantot desu un arī citu gardumu cepšanai ugunskurā. Rokturis pasargās rokas no apdedzināšanās, speciālā dakšiņa galā – desu no iekrišanas ugunskurā. Vienīgā problēma – jāatceras ielikt somā, lai neaizmirstas mājās.
Foto: Īpašie uzgaļi neļaus desai iekrist ugunskurā