Buka gaļa ir ļoti liesa un diētiska. 100 gramos stirnas gaļas ir tikai aptuveni 140 kilokalorijas. Tādēļ, gatavojot buka gaļu, parasti tiek izmantots daudz taukvielu, cūkgaļa un sviests. Taču šajā variantā viss ir minimizēts, tādēļ dāmām, kuras rūpējas par figūru, un kungiem, kuri vēlas uzlabot savu jau tā perfekto ārieni, šis kārtojums varētu iet pie sirds un sirdsapziņas.
Sastāvdaļas
• Puse buka pakaļkājas mīkstuma bez plēvēm
• 3 – 4 vidēji lieli sīpoli
• Ķiploki pēc vēlēšanās
• Ūdens ~150 g
• Garšvielas: malta paprika, sāls, melnie pipari, majorāns, timiāns
• Sviests cepšanai
Pagatavošana
Gaļu pēc iespējas attīra no plēvēm un sagriež centimetru biezās šķēlēs. Uz pannas izkausē sviestu un cep gaļu. Bez iepriekšējas klapēšanas.
Cepamo formu ieziež ar sviestu un kārto pirmo ceptās gaļas kārtu. Pa virsu liek sīpolu ripiņas un apkaisa ar garšvielām un sāli. Pāri klāj otru gaļas kārtu un atkal sīpolus un garšvielas.
Pielej aptuveni 150 gramus ūdens. Cepamo formu pārklāj ar foliju un malas aizloka ciet. Cep cepeškrāsnī 180 grādos divas stundas. Pēdējās piecpadsmit minūtes – bez folijas vāka.