Šī ēdiena izcelsme nav diez ko skaidra. Tas jau ļoti sen ir zināms gan Britu salās, gan Portugālē. Pat Brazīlijā gatavo kaut ko līdzīgu.
Galvenās sastāvdaļas parasti ir maltā gaļa ar sīpoliem un dažreiz citiem dārzeņiem, un kartupeļu biezenis, kas klāj maltās gaļas slāni. Dažreiz pa virsu uzber sieru, kas veido gardu un skaistu garoziņu, kad pīrāgs ir izcepies cepeškrāsnī. Dažreiz gaļas vietā ir zivs vai putns, taču galvenais, ka ganiņu pīrāgs ir gards, sātīgs un viegli pagatavojams jebkādos apstākļos. Jau diezgan ilgi domāju, ka vajadzētu izmēģināt, un tagad beidzot nolēmu pieķerties. Pēdējās medībās Diāna dāvāja man briežu teļu. Nolēmu samalt gaļas gabaliņus, kas bija manā porcijā, un izcept ganiņu pīrāgu.
Sastāvdaļas
• Aptuveni 700 g maltas brieža gaļas
• Viens liels sīpols, burkāns un trīs ķiploka galviņas
• Apmēram 700 g vārītu kartupeļu
• Divi olu dzeltenumi
• 100 g piena
• 100 g cietā vai puscietā siera
• Sāls pēc garšas, pētersīļi, kindza, melnie pipari, šķipsniņa malta kardamona, ingvera un muskatrieksta, nedaudz paprikas pulvera un garšvielu maisījums Medījumam
• Santa Maria FishSouce un Vorčesteras mērce.
Pagatavošana
Kartupeļus izvāra un atdzesē. Gaļu samaļ un apcep ar garšvielām. Atliek malā. Sarīvētus burkānus un sagrieztus vai sarīvētus sīpolus kopā ar ķiplokiem apcep sviestā. Pēc tam savieno dārzeņus un gaļu, pievienojot lielāko daļu garš-vielu un sāli. Apmēram tējkaroti. Atstāj zem vāka nedaudz pasautēties.Samaltajos un atdzisušajos kartupeļos iesit divus olu dzeltenumus un pievieno pienu. Visu samaisa, pievienojot sāli, muskatriekstu, ingveru, kardamonu, piparus un smalki sarīvētu sieru. Gaļas un dārzeņu maisījumu kārto stikla traukā. Pieplacina. Pa virsu kārto biezeni un arī izlīdzina. Papildus pāri var pārkaisīt sieru.Ganu pīrāgu cep cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes 180–200 grādu temperatūrā.