
Medības nav tikai ar to saistītais process, bet arī cieņa un atbildība, kas nāk līdzi šim nomedītajam dzīvniekam. Kad nomedīts briedis, tad no šī dzīvnieka ir jāizmanto viss. Gaļa – sulīgiem steikiem un sautējumiem, kauli – sātīgam buljonam, ragi – cienījamai trofejai. Bet man īpaši svarīgas vienmēr ir bijušas tieši aknas. Kad tās ir svaigas, tās ir spīdīgas un tumši sarkanā krāsā – ideālas pastētei. Mans gatavošanas process ir vienkāršs, bet zinātāji saprot – šī pastēte ir īpaša nevis sarežģītu recepšu dēļ, bet gan mīlestības un rūpības dēļ, ko ieguldu katrā solī, to pagatavojot.

Šī pastēte ir patiesi izsmalcināts ēdiens, kurā apvienojas brieža aknu unikālā garša ar cāļa aknu maigumu un aromātisku garšaugu un dārzeņu bagātību. Sagatavota ar mīlestību un rūpību, šī pastēte kļūs par kulināru šedevru jūsu galdā.
Visu rakstu lasi žurnāla Medības februāra numurā vai portālā lasi.lv.
Garšīgākā medījuma aknu pastēte, ko būsi ēdis! Recepte
Satiek neparastu un Latvijas faunai neraksturīgu dzīvnieku! Aculiecinieka video
Abonē uz 10 mēnešiem kopā ar pielikumiem, spiežot šeit!

Žurnāla Medības februāra numurā lasi par to, ka mednieki noveco – ko darīt?
