
Lai pagatavotu gardas un aromātiskas brieža ribiņas, ir svarīgi akcentēt gaļas dabisko garšu un pievienot aromātiskus garšaugus un garšvielas. Šoreiz pavisam vienkārša recepte. Viss, kas jāatceras, ka ribiņas gan derētu iemarinēt jau iepriekšējā vakarā!
Sastāvdaļas:
• 1–1,5 kg brieža ribiņu
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• 3–5 ķiploka daiviņas (smalki sakapātas)
• 1 bagātīga ēdamkarote medus
• 5–6 ēdamkarotes sojas mērces
• 1 tējkarote kūpinātas paprikas
• 1 tējkarote svaigi maltu melno piparu
• 1 tējkarote rozmarīna
• 1 tējkarote timiāna
• Sāls pēc garšas
• 150 ml liellopa buljona
Pagatavošana:
1. Marinēšana:
Sajauc olīveļļu, sojas mērci, ķiplokus, medu, papriku, rozmarīnu, timiānu, sāli un piparus, lai izveidotu marinādi.
Iemasē marinādi brieža ribiņās, pārliecinoties, ka tās ir vienmērīgi pārklātas.
Ļauj ribiņām marinēties ledusskapī vismaz četras stundas (vēlams uz nakti).
2. Pirms cepšanas:
Pirms gatavošanas izņem ribiņas no ledusskapja, lai tās sasiltu līdz istabas temperatūrai (apmēram 30 minūtes).
3. Cepšana pannā (pēc izvēles)
Uzsilda lielu pannu uz vidēji augstas uguns un īsi apbrūnina ribiņas no abām pusēm, lai tās iegūtu zeltainu garozu.
4. Cepšana krāsnī
Sakarsē krāsni līdz 180 °C.
Novieto ribiņas cepamtraukā ar vāku vai pārklāj ar foliju, lai tās neizžūtu.
Pārlej ribiņām 150 ml buljona, lai saglabātu sulīgumu.
Cep apmēram 2–2,5 stundas, ik pa laikam pārbaudot, vai tās ir mīkstas. Ja šķidrums iztvaiko, pievieno nedaudz ūdens vai buljona.
5. Pabeigšana
Kad ribiņas ir gandrīz gatavas, palielina krāsns temperatūru līdz 200 °C un cep vēl 10–15 minūtes, lai tās iegūtu kraukšķīgu garozu.
6. Pasniegšana
Pasniedz ribiņas ar ceptiem dārzeņiem, kartupeļu biezeni, vārītiem kartupeļiem vai dzērveņu mērci, lai izceltu gaļas garšu.
Šī recepte izcels brieža gaļas maigumu un piešķirs tai aromātisku, sabalansētu garšu. Labu apetīti!
Recepte! Pildīts saldais kartupelis mundierī īstiem gaļas cienītājiem
Alni var iznīdēt ātri, mežacūku nedarbi pilsētās un jaunais naidnieks. “Šauj garām!” #276 epizode
Žurnāla Medības marta numurā lasi par mednieku labajiem darbiem
