
Ļoti sen gribēju pamēģināt šo internetā noskatīto recepti, kas šķita ļoti vienkārša un ātra. Grūtākais visā šajā pasākumā bija izjaukt izvārīto kāpostgalvu pa lapām. Ja neskaita aļņa nomedīšanu.
Tātad. Ņemam ieroci un dodamies uz purvu meklēt alni… Nu, labi. Alnis jau bija nomedīts.
Pirmkārt sagatavo pildījumu
Kilograms aļņa mīkstuma
300 gramu mājas cūkas cauraudzīša
Trīs olas
100 g ūdens
Divas ēd. k. miltu
Pusotras tējk. sāls un tējk. cukura
Malts muskatrieksts, ķimenes, pipari, karijs (puse tējk.)
5 ķiploka daivas un viens vidējs sīpols
Gaļu samaļ un pildījumu samaisa viendabīgā masā. Būtībā daļu var izmantot kotlešu pagatavošanai.
Kamēr tiek gatavots pildījums, jāapvāra kāposti. Vidējai kāpostgalvai izgriež kacenu un liek vārīties tik lielā katlā, lai ūdens apsedz visu kāpostu. Pavāra apmēram divdesmit minūtes un nolej ūdeni, atstājot kāpostu katlā lēni atdzist.
Kad pildījums gatavs, saudzīgi sāk ņemt nost kāposta lapas. Pa vienai. Cenšoties saglabāt tās veselas.
Tīteņu tīšana
Drīzāk var teikt, ka tā ir tīteņu placināšana. Paņem kāposta lapu un vidū ieliek sauju maltās gaļas masas, pārloka pāri vienu trešdaļu kāposta lapas, uzkaisa nedaudz sāls un pārliec trešo trešdaļu lapas. Sanāk ovāls plācenis, kas vēl jāsaplacina tā, lai pildījums vienmērīgi izlīdzinās pa visu tīteni un ir mazāk nekā puscentimetru biezs.
Tīteņu cepšana
Sakuļ olas un ieber kādā lēzenā traukā miltus. Uz uzkarsētas pannas liek sākumā miltos un tad olā apvārtītus tīteņus. Cep uz vidējas uguns, līdz brūni no abām pusēm.
Medības ir slikts hobijs un arī slikts darbs. “Šauj garām!” #270 epizode
Abonē uz 10 mēnešiem kopā ar pielikumiem, spiežot šeit!

Žurnāla Medības februāra numurā lasi par to, ka mednieki noveco – ko darīt?
