Kauns un negods, ja pirmā nomedītā kuiļa sēklinieki netiek pienācīgi izmantoti!
Viss ģeniālais ir vienkāršs – viens no precīzākajiem apzīmējumiem, gatavojot šo neierasto, bet visnotaļ dārgo delikatesi.
Pagatavošanas laiks 20 minūtes.
Nepieciešamais:
Kuiļa sēklinieki
Divi vidēja izmēra sīpoli
Divas ķiploka daiviņas
Viena tējkarote maltu melno piparu
Sāls pēc garšas
Divas ēdamkarotes saulespuķu eļļas
80 g sviesta
Ar asu nazi jātiek klāt pašam labumam, rūpīgi noņemot liekos ādas slāņus.
Kad tas izdarīts, sēklinieki un sīpoli jāsagriež vienādi plānās šķēlēs. Uz pannas uzkarsē eļļu, kurai pievieno sviestu (eļļa palielina sviesta uzkaršanas temperatūru un neļauj produktam sautēties). Liek sēkliniekus pannā cepties apmēram piecas minūtes. Pievieno sīpolus un cep, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Pēdējās divās minūtēs liek klāt sakapātu ķiploku, tējkaroti maltu melno piparu un sāli pēc katra uzskatiem. Gatavs, kad no pannas iztvaikojis sīpolu izdalītais šķidrums.
Pasniedz ar marinētiem dārzeņiem, mārrutkiem, sinepēm vai čili mērci.
Labu apetīti!
👉 Abonē 2024 gadam bez pielikumiem.
👉 Abonē 2023 gadam ar 3 pielikumiem.
Decembra numurā par to, kad inspektors traucē medības!
Abonē žurnālu Medības 2024. gadam