Man viena no vismistiskākajām medījuma daļām vienmēr ir šķitis plecs. Tur ir kauls, gaļas diezgan maz, muskuļi. Tas viss asociējas ar kaut ko sīkstu. Nu, nesagriezīsi vienkārši gabaliņos un uz grila necepsi. Tad parasti sanāk, ka šī medījuma daļa ir nolemta kotletēm, gulašam vai kādam sautējumam. Tomēr, iedvesmojoties no kādas nesen apgūtas receptes, nolēmu buka plecam dot iespēju pēc tam, kad savā Bermudu bezdibenī, kur mīt ne tikai baloži, sasaldēti seski un buka kājas, atradu glīti sasaldētu priekšplecu.
Sastāvdaļas
Stirnas priekšplecs
Galviņa ķiploka
1–2 l augu eļļas
Garšvielas
Pagatavošana
Esmu pārāk slinka, lai gaļu marinētu. Varbūt vienīgi tad, ja tā ilgāk jāglabā un nav laika uzreiz pagatavot. Olīveļļa ir lielisks līdzeklis, lai pagarinātu gaļas derīguma termiņu. Bet šoreiz ne par to.
Liek buka plecu čuguna pīlē, dziļākā pannā, jebkurā cepamtraukā, kas ietilpst cepeškrāsnī. Savirco – pieliek ķiploka daiviņas, sāli, garšvielas. Tās patiesībā atkarīgas no mana noskaņojuma, bet principā rozmarīns, pipari, kāds gaļas maisījums vienmēr būs labs ar medījumu. To visu pārlej ar eļļu tā, lai nosegtu visu gaļu. Liek cepeškrāsnī 80–90 grādos uz 8–10 stundām, ik pa laikam pārbaudot, cik gaļa gatava. Ja tā ir gatava ātrāk, var arī saīsināt gatavošanas laiku. Rezultāts ir dievīgs – gaļa ir mīksta, tā viegli nāk nost no kauliem. Nereāla garšu izvirtība. Ēdu bez piedevām – tik labs bija!
Vairāk par medījumu pagatavošanu lasi žurnāla Medības pielikumā “Medījumu receptes 2”!