Stirnas kakla daļa, lāpstiņas, tikpat labi arī kādas bebra daļas – to pagatavošana parasti ir ilga. Godīgi sakot, tie nav mani iecienītākie gaļas gabali, bet cik ilgi tādus krāt saldētavā? Jāsāk taču improvizēt!
Sastāvdaļas
Stirnas kakls, lāpstiņa, bebra ciska, mugurkauls
Svaigs kāposts, sīpols, burkāni, kartupeļi
Garšvielas pēc gaumes
Eļļa vai sviests
Pagatavošana
Nolēmu pagatavot tādu kā sautējumu, ko ar lielāku daudzumu ūdens var pārvērst arī par zupu. Tātad lielā čuguna katlā ar nedaudz eļļas vai sviesta apcep gaļas gabalus. Pievieno sīpolu, var arī ķiploku, pieliek šķēlītēs sagrieztu burkānu, var to arī sarīvēt, tad efekts būs labāks, bet man bija slinkums. To visu apcepu, pasutināju kādu laiku un pārlēju ar karstu ūdeni, piemetu čili piparu, pielēju pat marinētu halapenjo piparu marinādi, var arī Vusteršīras mērci. To visu zem vāka uz lēnas uguns var sutināt droši līdz pat četrām stundām. Iznākumam jābūt tādam, ka paņem kaulu un gaļa vienkārši krīt nost. Ar lāpstiņu process būs ātrāks, ar kaklu mazliet ilgāks. Noņem gaļu no kauliem un liek buljonā. Pievieno pēc garšas sojas mērci, kas dod sāļumu, Kajennas piparus. Buljonā liek kartupeļus, var arī kāpostu un silda, līdz tie mīksti. Pasniedz bļodiņā kā sautējumu vai zupu ar krējumu un aso mērci. Te nu ierobežojumu nav – liec klāt visu, kas tīk. Zupa ir barojoša, gaļīga un ļoti laba!