Žurnāls Medības saņēmis kāda lasītāja jautājumu saistībā ar kaltētiem bebru dziedzeriem, kuri viņam šķiet pārāk tumši. “Kāds attāls paziņa man teica, ka var izmantot brūnos kaltētos dziedzerus, bet tumšos nevar. Ko darīt? Un ko labāk izmantot uzlējumam – degvīnu, pašbrūvētu alkoholu vai spirtu?”
Konsultē pieredzējušais bebru mednieks no Kurzemes Māris Dimants:
“Par dziedzeru krāsu pēc kaltēšanas grūti komentēt. Man šķiet, krāsa pēc kaltēšanas visiem ir vienāda – brūna. Iespējams, dziedzeri kaltēti tiešos saules staros un tie samirkuši, tāpēc ir tumšāki. Tāpat pastāv iespēja, ka dziedzeri varētu būt nepietiekami notīrīti pirms kaltēšanas un tiem palikušas klāt plēves. Tās sakalstot varētu radīt tumšo nokrāsu. Ja dziedzeri pašam šķiet aizdomīgi, tos labāk neizmantot. Drošāk ir doties medībās, noķert jaunu bebru un izdarīt visu, kā nākas. Bebru dziedzeru uzlējumiem parasti izmantoju pašbrūvēto alkoholu, kura stiprums 55 grādi.”