Raksts tapis sadarbībā ar DO-CHEF.
Tālrunis saziņai: 29 133 313, epasts: info.medijumi@inbox.lv
Briežu un aļņu medību sezona uzņem apgriezienus un mednieki aicināti izmantot iespēju nodot medījumu. SIA DO-CHEF jeb medijumi.lv piedāvā lieliskas cenas visa veida medījumam – gan savvaļas briežu dzimtas dzīvnieku, gan briežu dārzos audzēto dzīvnieku liemeņu pieņemšanai.
Siltais laiks liek rīkoties atbildīgāk!
“Es gribu paslavēt Latvijas medniekus, kuri ar katru gadu aizvien atbildīgā attiecas pret medībām un dzīvnieka pirmapstrādi. Šāvieni kļūst aizvien precīzāki, bet medījuma apstrāde pareizāka un, galvenais, savlaicīgāka. Sevišķi svarīgi tas ir šādos laika apstākļos, kas valda Latvijā šogad, kad pat naktī ir plus divdesmit grādu un dažreiz pat vairāk. Lai medījums nesaskābtu, lai gaļa būtu kvalitatīva, nepieciešam maksimāli ātri – divdesmit minūšu laikā izvēdināt dzīvnieku un nogādāt to dzesētavā. Es ieteiktu pat atvērt krūškurvi, ieliekot kādu spraisli, lai dzīvnieks atdzistu ātrāk,” sacīja DO-CHEF direktors Romāns Girs, piebilstot, ka nekādā gadījumā nedrīkst skalot liemeni ar ūdeni pat, ja ir bijis trāpījums kuņģī vai zarnās: “Skalojot medījumu, tiek radīta labvēlīga vide baktēriju attīstībai un gaļa sabojāsies pat vēl ātrāk.”
Medījuma uzpirkšanas uzņēmuma vadītājs norādīja, ka joprojām ir arī bēdīgi piemēri, kad mednieki sākumā fotografējas ar nomedīto dzīvnieku, apsveic viens otru un tikai pēc tam ķeras pie pirmapstrādes. “Joprojām daļa mūsu potenciāli klientu nevar nodot nomedīto dzīvnieku, jo nav iegaumējuši, ka izvēdinot medījumu, ir obligāti jāizņem arī rīkle, traheja un barības vads, kā arī taisnā zarna. Tas ir dažādu baktēriju avots, kas šajā karstajā laikā zibenīgi savairojas un sabojā visu gaļu,” sacīja Romāns, uzverot, ka šobrīd medījums tiek pieņemts tikai no tiem klubiem, kuriem ir dzesētavas. Vēlāk, iestājoties vēsākiem laika apstākļiem, arī tie klubi, kuriem nav savas dzesētavas, varēs nodot medījumu, kas būs pienācīgi apstrādāts.
Galvenie nosacījumi
– Maksimāli ātri jāizlaiž iekšas, obligāti izgriežot rīkli un taisno zarnu
– Jānoņem galva un kājas līdz otrajai (ceļa) locītavai
– Dzīvnieks pēc iespējas ātrāk janogādā dzesētavā un jānodrošina pēc iespējas ātrāka liemeņa atdzišana
Cenu kategorijas likvidētas
Jau trīs četrus gadus Medijumi.lv piedāvā vienu – augstāko cenu par visiem medījamo dzīvnieku veidiem. “Man ir prieks, ka mūsu piemēram sekoja arī citi gaļas uzpircēj. Medniekiem izdevīgāk ir saņemt samaksu par dzīvnieku ar visu ādu un pēc vienota cenrāža,” sacīja DO-CHEF direktors.
Viņš norādīja, ka izņēmums ir tikai stipri sašauti dzīvnieku liemeņi pēc dzinējmedībām un tie, kuriem ir izņemti zaķīši: “Tad automātiski tiek piešķirta zemāka cenu kategorija!”
DO-CHEF sāk ražot dzesētavas
Uzņēmums ir uzsācis medījuma un mājlopu liemeņu dzesētavu ražošanu. “Mēs piedāvājam pagaidām tikai viena izmēra modernu dzesētavu, kuras ārējie parametri ir četri ar pusi reiz četri divdesmit reiz divi ar pusi metri. Iekšējais maksimālais augstums ir trīs ar pusi metru, kas ir ļoti ērti aļņu apstrādei. Dzesētavā ir viss nepieciešamais aprīkojums un tās var pasūtīt jau tagad!” par jauno darbības virzienu pastāstīja Romāns, uzsverot, ka jau šobrīd iz izveidojusies neliela gribētāju rinda, taču visi, kam vajadzīga dzesēšanas telpa aicināti sazināties ar viņu personīgi vai rakstīt epastu uzņēmam.
Tālrunis saziņai: 29 133 313, epasts: info.medijumi@inbox.lv
Varēs iemainīt medījumu pret modernām medību ierīcēm
Sadarbībā ar firmu SIA XRap, tagad medniekiem tiek piedāvāta vēl viena unikāla iespēja – iemainīt nomedīto dzīvnieku liemeņus pret ierīcēm. Cenu kategorijas ir no vidējās budžeta klases līdz premium klasei!
Medījuma sadalīšana un vakuumošana. Video bloga #38 epizode
Abonē žurnālu Medības!