Varētu šo stāstu iesākt šādi: “Kādreiz, pirms gadiem divdesmit, es biju Amerikā un tur vietējie mednieki man parādīja šo seno Mežonīgo Rietumu laiku recepti…” Taču tā nav tiesa. Es noskatījos šādu gaļas pagatavošanas paņēmienu. Kur? Kurš to tagad vairs atceras! Kopumā tas ir vienkāršs un pielāgojams jebkura veida gaļai. Ēdiens izdodas ļoti gards!
Sastāvdaļas
1 kg mežacūkas gaļas, jebkuri gabali
Liels burkāns
Sarkanā paprika
1 notīrīta ķiploka galviņa
3–4 vidēji sīpoli
Apt. tējk. sāls
Medījuma gaļas garšvielu maisījums un svaigs rozmarīns (aromātam un rotāšanai)
100–150 g sviesta cepšanai
Pagatavošana
Sakarsē pannu, izkausē sviestu un ļauj tam sabrūnēt. Var pievienot pusi tējkarotes cukura. Gaļu pēc iespējas atbrīvo no dzīslām, sagriež pirksta resnuma gabaliņos un cep visu kopā lielā pannā bez vāka uz ātras uguns. Čuguna panna derēs ideāli.
Kad viss šķidrums iztvaikojis un gaļa sāk čurkstēt, pievieno sagrieztos sīpolus, ķiplokus un burkāna ripiņas. Papriku arī var griezt klāt uzreiz, bet var pēc minūtēm desmit. Liek virsū vāku un gatavo 30–40 minūtes, ik pa laikam pievienojot nedaudz ūdens. Ēdiens ir periodiski jāapmaisa, lai nepiedeg.
Viss! Pasniedz ar kartupeļiem, rīsiem, vārītām pupām vai zirņiem. Var ēst vienkārši ar maizi vai pat bez tās. Labu apetīti!