Nepieciešamās sastāvdaļas
400 g mežacūkas mīkstuma
1 paciņa mazo tomātu (krāsai nav nozīmes)
Olīveļļa
1 paprika
1 ķiploka galviņa
1 paciņa sarīvēta siera
1 kg kartupeļu
2 sīpoli
Medījumiem paredzēts garšvielu maisījums, rozmarīns (vēlams zariņš no podiņa), sāls un pipari
Bija svaiga mežacūkas gaļiņa – četri mīkstuma gabaliņi, ne vairāk kā 400 gramu, un kaut kā ziemas aukstumā sakārojās mazliet itāliskas noskaņas. Tādēļ nolēmu veikt nelielu eksperimentu.
Sagriezu gaļu nelielos gabaliņos, izmantojot katlu, ko var likt cepeškrāsnī, pārslacīju ar eļļu, sabēru ar garšvielām un ieliku cepeškrāsnī uz minūtēm piecpadsmit.
Pa to laiku sablenderēju veikalā visos gadalaikos nopērkamos mazos tomātiņus.
Tomātiņiem sablenderēju klāt vienu sarkano papriku, pievienoju ēdamkaroti medus, dažas garšvielas, ķiplociņu, aizmirsu gan sīpolus, bet arī tos var pievienot, izņēmu katlu no krāsns, pārlēju visu sakulto masu gaļai, pārsedzu ar vāku un liku uz lēnas uguns karsēties.
Vēl pa virsu uzliku nelielu rozmarīna zariņu aromātam. Ēdiens tapa vismaz divas līdz divarpus stundas. Apmēram četrdesmit minūtes pirms sautējuma gatavības lielos gabalos sagriezu kartupeļus un, pārlietus ar eļļu, pārkaisītus ar sāli, liku cepeškrāsnī. Kad kartupeļi jau bija brūngani, pārkaisīju pa virsu rīvētu sieru. Piecas minūtes, līdz siers izkūst, un kartupeļi gatavi.
Pirms sautējums nāca gatavs, pēc garšas pievienoju sāli un vēl dažas manis iecienītas garšvielas. Prasījās mazliet bazilika, bet tas lai paliek sezonai.
Vairāk lasiet žurnālā Medības