Receptes autore – Svetlana Birkmane
Tā ir viena no receptēm, kuru iemācījos no savas krustmātes. Krustmāte dzīvoja laukos, un viņu bieži aicināja gatavot ēdienus kāzu svinībām. Kurš atceras tos laikus, kad saimnieces mājās gatavoja visu kāzu galdam no uzkodas līdz tortei, tas mani sapratīs! Tās ir bērnības atmiņas un garšas. Lai labi garšo!
1. Gaļas gabalu ruletei izgriež no cūkas sāniem. Nelielu gaļas daļu no ribām un daļu pavēderes tuvāk aizmugurējai kājai. Gaļu izklapē no abām pusēm. Ja tā ir liesa, tad pārklāj visu gabalu ar plāni sagrieztu speķi, jo tad rulete būs mīkstāka un sulīgāka.
2. Pārkaisa ar sāli, pipariem, ķimenēm, asās paprikas skaidiņām un sagrieztu ķiploku.
3. Sarulē gaļu un ietin marlē, tad ruleti aptin ar diegu.
4. Vāra pusotru līdz divarpus stundas (atkarīgs no cūkas vecuma). Ruleti liek karstā ūdenī un pievieno divus burkānus, vienu sīpolu, vienu selerijas sakni, sāli. Bet garšvielas pievieno pēc stundas (lauru lapa – 1 gab., smaržīgie pipari – 5 gab., krustnagliņas – 2 gab., ķimenes pēc garšas).
5. Gatavo ruleti izņem un nospiež starp virtuves dēlīšiem, virsū uzliekot smagumu. Visu atstāj uz četrām stundām un pēc tam liek ledusskapī līdz rītam.