Sastāvdaļas
– Mežacūkas gaļa/mīkstums – ap 300 g
– Paprika
Marināde
– Sīpols un dažas ķiploka daiviņas
– Sojas mērce
– Sinepes
– Majonēze
– Olas
– Kartupeļu milti
Piedevas
– Rīsi (vai kas nu katram garšo)
– Tomāti
Pagatavošana
Klasiskajā pavārmākslā paprikas pākstīs iepilda maltu gaļu ar rīsu piejaukumu, taču ne mazāk gards ēdiens sanāk – turklāt eksotiskāks un ekskluzīvāks –, izmantojot maigu mežacūkas pērnuļa mīkstuma gabaliņu.
Paprikas pildījumam gaļu ar nazi sagriež apmēram centimetru lielos gabaliņos. Smalki sagriež sīpolu un ķiploku. Sajauc visas marinādes sastāvdaļas (sāli nelieto, jo pietiekamu sāļumu nodrošina sojas mērce), iemaisa gaļu un marinē kādas četras stundas. Tad papriku piespiežot stingri piepilda ar šo masu līdz pašai augšai, jo gaļa cepoties pāri dārzeņa malām nekāpj. Kā cepurīti uzliek dažus ķirštomātiņus un timiāna zariņus.
Sagatavotās paprikas liek cepamtraukā ar vāku un vismaz 200 grādos notur kādas desmit minūtes. Tad grādus samazina līdz 140 un ēdienu pusstundu turpina sautēt mērcītē, kas karstuma ietekmē radusies gan no sulīgās paprikas, gan marinādes. Galarezultātā šo gardumu var nosaukt pat par diētisku, jo faktiski viss ir sautējies savā sulā, nevis cepies. Protams, ja vēlas, kādu laiku cepšanu var turpināt, lai papriku apbrūninātu.
Lai pildītas paprikas klasiku gluži nenoniecinātu, piedevās izvāra rīsus. Tomēr visizcilāk šis ēdiens sader ar ceptiem kartupeļiem.
Varētu rasties jautājums, kādēļ gaļas masai piejauc olas un kartupeļu cieti. Karstajā variantā garšas nianses tas neietekmē, taču, ja ēdiens paliek pāri un pildīto papriku sakārojas ēst aukstu, olas un ciete nodrošina sagriešanu stingrās šķēlītēs.