Kādreiz gadās ieiet restorānā un ēdienkartē izlasīt kaut ko pavisam dīvainu, piemēram, tiek piedāvāta plucināta cūka, ko angliski dēvē par pulled pork. Ilgi nespēju saprast šī ēdiena koncepciju, līdz vienā jaukā dienā no saldētavas tālākajiem stūriem izvilku mežacūkas un stirnas gaļas gabalus. Vēru vaļā plašo gūgli un sāku skatīties, kas ir plucinātā cūka, kā pie tās tikt un vai var plucināt arī citus medījumus. Atradu video recepti, kas man patiku, un beigās pielāgoju to savām vajadzībām.
Sastāvdaļas
– Mežacūkas/stirnas gaļa
– Ķiploki, pipari, sāls, brūnais cukurs, kumīns, Kajennas pipari, citas garšvielas, kūpinātas paprikas pulveris
– Pudele alus
– Kečups, majonēze, ābolu etiķis
Pagatavošana
Sagriež gaļu vidēji lielos gabaliņos, tad taisa garšvielu maisījumu. Visas garšvielas – sāli, piparus, brūno cukuru, kumīnu, Kajennas piparus samaisa bļodiņā, tad pārber pāri gaļas gabaliņiem un samaisa. Gabaliņus viegli apcep uz pannas – ātri no vienas un no otras puses, kamēr top brūni. Liek gaļas gabaliņus katlā, ko pēc tam var likt cepeškrāsnī. Uzlej pa virsu alu. Liek cepeškrāsnī uz vismaz trim līdz četrām stundām kādos 150 grādos, bet ik pa laikam jāpaskatās, vai kaut kas jau nav sācis piedegt.
Kad gaļa gatava, tai jābūt ļoti, ļoti mīkstai, to ar dakšiņu vai rokām tā arī ņem un saplucina strēmelītēs. Cūkgaļa labāk saplēšama, stirnas gaļa drīzāk sadalās gabaliņos.
Tad taisa mērci, katliņā ielejot kečupu, ko samaisa ar majonēzi un pēc tam pievieno mazliet ābolu etiķa. To uzsilda maisot līdz pirmajam burbulim un lej pāri saplucinātajai gaļai, pēc tam samaisa. Pasniedz ar salātiem atsevišķi vai var likt hamburgeros, tīt pitas maizītē vai lavašā. Garša ir ļoti laba!