Lai pagatavotu mežacūkas konservus, protams, vajadzīga mežacūkas gaļa. Lai to droši varētu izmantot pārtikā, gaļai jābūt pārbaudītai gan attiecībā uz Āfrikas cūku mēri, gan trihinelozi. Protams, konservu apstrādes procesā gaļas temperatūra pārsniegs to, pie kuras iet bojā iekapsulējušās trihinellas, tomēr labāk, ja gaļa ir pārbaudīta un droša lietošanai uzturā.
Atkarībā no vēlmēm, mežacūkas gaļu samaļ, vai sagriež gabaliņos. Tā kā gatavoju lielāku daudzumu konservu no 3 – 4 gadus veca mežakuiļa, labākos gaļas gabalus – muguras karbonādi un šķiņķus sagriezu nelielos 2×3 cm lielos gabaliņos, savukārt pārējo gaļu samalu izmantojot rupju gaļas mašīnas sietiņu, iegūstot drīzāk sakapātu, nevis samaltu gaļu.
Vairāk lasi žurnāla Medības pielikumā Medījuma gaļa
Lai skatītos video, pievienojies žurnāla Medības Youtube kanāla Šauj garām .7×64 programmai!