Medību trofejas apstrāde ir visai piņķerīgs pasākums. Ragu gadījumā tā sākas ar galvas novārīšanu. Ņemot vērā galvas izmērus un pašu ragu izvietojumu, pat visai liels katls nav labākā un ērtākā izvēle. Ko darīt? Izgatavot speciālu katlu pašam. Par pamatu izvēlas 60 litru tilpuma metāla mučeli. Pietiekami lielu, lai tajā ietilptu gan brieža, gan aļņa galva. Vārīšanas process ir efektīvāks, ja katlam ir vāks. Tas neļauj aizplūst tvaikam un izvārās arī tā galvas daļa, kas, ūdenim pamazām iztvaikojot, vairs nav ūdenī. Tāpēc ar muciņas sānos izgrieztu atveri nepietiek.
Lai izveidotu vākus, vispirms veic atzīmes ar marķieri. Tad nelielus iezāģējumus vietās, kur stiprina eņģes un atdures, vākus neatdalot vienu no otra. Piekniedē eņģes un atdures un tikai pēc tam vākus ar leņķa slīpmašīnu atdala no mucas sāniem un vienu no otra pilnībā. Atveres platumam jābūt visai prāvam (šajā gadījumā 32 cm), lai katlā varētu ielikt ne tikai brieža, bet arī aļņa galvu, ņemot vērā, ka alnim ragi plešas uz sāniem, nevis augšu. Tāpat jāizveido papildu atveres, lai galvu ar ragiem varētu iegremdēt traukā pēc iespējas dziļāk. Atveres vārīšanas laikā piesedz ar alumīnija foliju. Atliek tikai mučeli rūpīgi izmazgāt un var ķerties pie vārīšanas. Šāda izmēra katlu ērti karsēt uz gāzes degļa, kas paredzēts palejas pannām. Degļa diametrs ir 35 cm, tā jauda ir ļoti iespaidīga.