Medījumam ir daļas, kas izskatās labi, varētu būt gardas, bet citreiz īsti nesaproti, ko ar to darīt. Te nu eksperiments – aļņa kāja ar mērcīti. Manā vērtību skalā laba gaļa ir tā, pēc kuras ēšanas nav vajadzīgs zobu diegs vai zobu bakstāmais. Mīksta gaļa zobos neķeras, un tas ir mans galvenais mērķis. Stiegrainais aļņa apakšstilbs dod diezgan daudz gaļas, bet izaicinājums ir liels – kā to padarīt mīkstu. Līdz šim kaut kā neadekvāti šo medījuma daļu ignorēju, bet tad sapratu – šeit ir liels potenciāls.
Sastāvdaļas
Aļņa kājas apakšstilbs, derēs arī briedis
Svaigs cūkas speķis
Ķiploki, sīpoli, burkāni
Garšvielas
Pagatavošana
Sagatavo aļņa kājas apakšstilbu. Katlā liek čurkstināties speķi, sacep brūnu. Pats par sevi tas jau izskatās gardi un lieliski. Sagriež sīpolus un burkānus, apcep kopā ar speķi. Apcep apakšstilbu. Liek to dziļā katlā vai pīlē, apkaisa ar garšvielām, liek klāt apcepto speķi, sīpolus un burkānus. Aplej ar karstu ūdeni. Liek virsū vāku un lēni sutina vismaz trīs līdz četras stundas. Rezultātā gaļai jālobās nost no kauliem. Gaļu var saplucināt un apliet ar mērcīti no katla.
Praktisks padoms šaušanā. Agnis Dombrovics: “Pneimatika ir visas šaušanas tehnikas bāze”
👉 Abonē 2025. gadam bez pielikumiem.
👉 Abonē 2025. gadam ar 3 pielikumiem.
Abonē žurnālu Medības 2025. gadam
Žurnāla Medības oktobra numurā lasi par dzinējmedībām un selekciju!