Sastāvdaļas
Baloža buljons
Sviests
Piens
Milti, sāls
Ola
Sojas mērce
Pagatavošana
Klimpu mīklu gatavo, katliņā izkausējot sviestu, pielejot pienu un pievienojot mazliet sāls – pēc garšas. To visu uzvāra un ber klāt miltus, samaisa, lai sanāk stingra konsistence. Pievieno olu. Ja ēdāju būs daudz, ņem vairākas olas. Ja mīkla par šķidru, pievieno vēl miltus. Mīklu patur ledusskapī, lai tā atdziest un kļūst tvirtāka.
Uzkarsē baloža buljonu, kas pēc baloža vārīšanas ir izkāsts. Met katliņā klimpas, veidojot tās ar tējkaroti. Mazliet pavāra. Buljonam garšai var pievienot mazliet sojas mērces.
Dzīvnieku marķēšanas dzinējmedībās, vēlme satikt lāci un lūšu sāga. “Šauj garām!” #253 epizode
Abonē žurnālu Medības 2025. gadam
Žurnāla Medības oktobra numurā lasi par dzinējmedībām un selekciju!