Recepte nav ātra, bet gana vienkārša un ļoti garšīga. Jums vajadzēs brieža gaļu, papriku, tomātus, sīpolus un burkānus, drusku zaļumu un piparus. Visa gatavošana aizņem aptuveni četras piecas stundas, taču lielākoties ēdiens nebūs jāpieskata.
Sastāvdaļas:
Brieža gaļa 1 kg;
3 vidēji tomāti;
2 sarkanās paprikas;
2 vidēji sīpoli;
2 burkāni;
Olīveļļa un sviests cepšanai;
Garšvielas: 2 t.k. jūras sāls, 1 t.k. cukura, 2 ē.k. sojas mērces, 1 ē.k. Fish souce, melnie pipari, sarkanie pipari, svaiga kindza un baziliks.
Pagatavošana:
Visi dārzeņi jācep sviestā. Sākumā apcep sīpolus, pēc tam pievieno burkānus, tad tomātus un beigās papriku. Pievieno nedaudz ūdens un visu pasautē piecas minūtes. Atliek malā.
Brieža gaļu sagriez gulaša gabaliņos un apcep sviestā. Šoreiz tika izmantoti kakla karbonādes pārpalikumi. Apcepto gaļu saliek čuguna traukā ar vāku, “pīlē”, māla poda ar vāku – kas vairāk patīk.
Traukā ar gaļu jāpieliek vēl puse paciņas sviesta. Gaļas gabaliņus jāsakrata, lai tie blīvāk saguļas. Ūdeni pievienot nedrīkst! Trauku taisa ciet un liek cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 150 grādiem. Gatavo divas stundas.
Pēc tam gaļa jau ir gatava un ļoti garšīga. Neskatoties uz to, ka tai nav pievienotas nekādas garšvielas, tā ir nedaudz sāļa, mīksta un ļoti aromātiska.
Tagad jāpievieno dārzeņi, olīveļļa, sāls un citas piedevas. Trauku atkal ver ciet un liek cepeškrāsnī vēl uz stundu.
Labu apetīti!
Oktobra numurā par to kā legalizēt medījumu