Ja jācep cepetis, mans vismīļākais gabals tomēr ir stirnas ciska ar visu kaulu. Šoreiz gan bija jāiztiek ar stirnas vīru jeb Lielo stirnu. Tas tā, atsaucoties uz nemedniekiem, kam pēdējā laikā dikti bieži sajūk, kas ir kas. Vienvārdsakot, šoreiz cepam ar zaļumu sviestu ieziestu brieža ciskas gabala cepeti.
Sastāvdaļas
Brieža ciskas gabals
Sviests (daudzums atkarīgs no cepeša izmēra)
Zaļumi pēc gaumes (dilles, pētersīļi)
Kūpinātas paprikas pulveris
Sāls, pipari
Gaļas marinādei: sojas mērce, graudu sinepes, ķiploks
Pagatavošana
Iepriekšējā vakarā brieža ciskas gabalu iemarinē ar graudu sinepēm, sojas mērci, sakapātu ķiploku, atstāj uz nakti ievilkties. Nākamajā dienā ar dakšiņu saspaida mīkstu sviestu, tam klāt piemaisa zaļumus, šajā gadījumā dilles, nedaudz pētersīļu, kūpinātas paprikas pulveri. Sviesta nepieciešams tiek daudz, lai ar to varētu pilnībā apziest cepeša gabalu. Gaļu pārklāj ar pagatavoto sviesta maisījumu, ja nepieciešams, apber ar garšvielām pēc gaumes un liek iekšā cepammaisā. Uzkarsē cepeškrāsni un liek gaļu cepties uz apmēram 20 minūtēm 180 grādos. Cepšanas ilgums, protams, atkarīgs no cepeša lieluma. Šoreiz gabals nebija ļoti liels un gribējās, lai tas vēl viscaur neizceptos un viducis paliktu sārts.
Pēc tam uzkarsē grilpannu un pavisam ātri apcepina cepeša sānus, lai tas kļūtu vēl brūnāks. Beigu beigās to vēl var aplaistīt ar cepammaisa apakšā satecējušo sviesta un garšvielu mērci. Griež gabalos, pasniedz ar izvēlētajām piedevām.