
Sastāvdaļas
Brieža sirds
50 g sviesta
3–4 vidēji burkāni
Saišķītis pētersīļu
4 ķiploka daiviņas
1 vidējs sīpols
Timiāns
Sāls, pipari
2 litri ūdens
Pagatavošana
Sirdi noskalo un sagriež aptuveni centimetru biezās šķēlītēs. Pannā uzkarsē sviestu un ieber smalki sagrieztu sīpolu. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pieber sirds gabaliņus un cep lielā temperatūrā, ik pa brīdim apmaisot, divas trīs minūtes. Katlā uzliek vārīties ūdeni ar sagrieztiem burkāniem, sakapātiem pētersīļiem un ķiplokiem. Tad pannas saturu ieber katlā, pievieno pāris zariņu timiāna un vāra, līdz sirds mīksta. Sirds gabaliņus un burkānus liek uz pannas un iebiezina ar saldo krējumu. Piemaļ piparus. Pasniedz ar kartupeļu biezputru.
Lūsis šķūnī un sešu metru attālumā, koijots uz sētas, uzbrukumu riski. Meža ziņas #4
Žurnāla Medības aprīļa numurā lasi par lodes jaudu
