Domājams, daudzi uzskata, ka vislabāk sirdi gatavot visiem zināmajos komervīderos jeb pankūkās ar gaļu (sirds, plaušas un citas sastāvdaļas), jo vienmēr valdījis vispārpieņemts uzskats, ka medījuma sirds ir sīksta un cieta. Tā pirms gatavošanas jāsagriež mazos gabaliņos, bet pēc tam ilgi un kārtīgi jāmērcē, jāsautē, lai tā vispār būtu ēdama. Metam bailes pie malas un laužam mītus, eksperimentējot un pagatavojot kaut ko jaunu tieši no brieža sirds.
Sastāvdaļas
– Brieža sirds
– Sīpols
– Ingvers
– Tomātu pasta un tomāti savā sulā
– Ķiploki
– Garšvielas: pārslu sāls, cukurs, melnie pipari, timiāns, Kajennas pipari
– Mērces: WOK SAUCE – Chilli and Thai basil, bet pilnīgi mierīgi iespējams aizstāt ar zivju mērci, soju un Taizemes čili mērci
– Sviests cepšanai
– Zaļās pākšu pupas
Pagatavošana
Brieža sirdi sagriezu šķēlītēs, sadauzīju ar gaļas āmurīti un liku uzkarsētā pannā, kas ieeļļota ar kokosriekstu eļļu. Protams, pirms tam jānogriež viss liekais, proti, aortas un tauki. Jāatceras izskalot sirdi, ja vien tas nav paveikts iepriekš. Gaļu uz lielas uguns kārtīgi apbrūnina un pievieno sagrieztu sīpolu, ķiploku, ingveru, mazliet svaiga čili. Tad pievieno garšvielas.
Kad gaļa apcepusies, tai pievieno tomātus savā sulā un tomātu pastu, timiānu, pārējās garšvielas un uz mērenas uguns garšām ļauj savilkties. Kad garšas savilkušās un sirds kļuvusi mīksta, pievieno kokosriekstu pienu un zaļās pākšu pupas.
Piedevās vārīti rīsi, ko servē, pirms tam ieliekot formā.
Šādi gatavota brieža sirds teju kūst uz mēles. Labu apetīti!