Šoreiz neliels eksperiments ar domu – sanāks vai nesanāks. Iedomājies garšu un rezultātu, un mēģini to panākt! Recepte iedvesmai pamēģināt pagatavot stirnāža ribiņas. Par tām ir daudz aizspriedumu – tur gaļas neesot, uz grila sanākot sausas, bet rezultāts sanāca pat ļoti gards, protams, ir mazliet vairāk jāpagremo, bet tā procesa sastāvdaļa!
Sastāvdaļas
Stirnāža ribas veselas
Kajēnes pipari, malts koriandrs, piri piri pipari (ar garšvielām var variēt pēc sirds patikas)
Olīveļļa, sviests, terijaki mērce
Video skaties žurnāla Medības Youtube kanālā
Gaļu mājas apstākļos nogatavina kādas piecas dienas, turot vēsumā. Šajā gadījumā ribas netika marinētas, bet iesaka tās kārtīgi iemarinēt. Šoreiz ātrā versija – ņem kajēnes piparus, maltu koriandru, piri piri piparus, sajauc to ar olīveļļu un ribiņas iesmērē. Var tās pārliet ar olīveļļu. Atstāj uz 30 min. Protams, ja asums nepatīk, var ņemt citas garšvielas – kūpinātu papriku, rozmarīnu utt. Ja liek piparus, tad sāli var arī nelikt – tas no pieredzes. Savukārt ar terijaki mērci var apziest arī karbonādi, ja to cep uz grila – rezultātā izveidojas tāda karamelizēta kārtiņa.
Liek cepties uz grila veselas, ar gaļīgo pusi uz augšu. To ieziež ar sviestu. Grilam liek virsū vāku – tas ir svarīgi. Tāpat arī – oglēm ir jābūt karstām. Ik pa desmit minūtēm apgriež un ieziež paralēli ar sviestu un terijaki mērci. Tā cep apmēram stundu, kamēr gatavs. Griež gabalos un pasniedz ar salātiem.