Kūpināta fileja vai stirnas ciska – tas arī ir garšas piedzīvojums. Marinē lielā katlā karstajā marinādē. Nelielā daudzumā ūdens uzvāra lauru lapas, čili piparus, kadiķa ogas, melnos piparus, rozmarīnu. Pievieno sāli – diezgan dāsni. Pielej traukā ūdeni un liek iekšā gaļas gabalus, kurus plānots kūpināt. Var turēt vēsumā diennakti, divas dienas, trīs.
Kad izņem no marinādes, noliek, lai gaļa nožūst. Pirms liek kūpinātavā, tai jābūt sausai. Kūpina 70–80 grādos. Galvenais ir kūpinātavā neaizmirst un nepārkaltēt. Kad gatavs, apkaisa ar rupjo sāli.
Abonē 2025. gadam ar pielikumiem un saņem 3 tematiskos pielikumus.
👉 Abonē 2025. gadam bez pielikumiem.
👉 Abonē 2025. gadam LIELO KOMPLEKTU: Medības ar Pielikumiem + e-izdevumi + LASI.LV | viss portāls
Abonē žurnālu Medības 2025. gadam
Žurnāla Medības decembra numurā lasi par medījuma gaļu!