Lazanja viennozīmīgi ir latviešu iemīļots ēdiens, un ne bez pamata – garda tomātu un gaļas mērce, siers, garšvielas un vēl sātīgās pastas kārtas… Taču šoreiz ne gluži tradicionālā lazanja, bet gan sātīga zupa drēgniem vakariem. Recepti aizņēmos no kāda Instagram video. Jāatzīst, reti kad pieturos pie kādas konkrētas receptes, tāpēc variēju arī šoreiz.
Nepieciešams:
Buljons (ja jau runa par brieža gaļu, tātad arī buljons no brieža kauliem)
Sīpoli un ķiploki
Brieža maltā gaļa
Paprika
Kārba sakapātu tomātu savā sulā
Makaroni pēc izvēles
Dažādi sieri (izmantoju parmezānu, mocarellu un rikotu)
Garšvielas (sāls, pipari, oregano, timiāns, čili pārslas, šķipsniņa cukura izteiktākai garšai)
Pagatavošana:
1. Pagatavo buljonu, kā nu katram tīk, atbilstoši savām garšas kārpiņām. Ja nu tomēr laika nav daudz, var izmantot jau gatavu buljonu vai buljona kubiņu.
2. Sakapāju sīpolus un ķiplokus. Tos lieku cepties katliņā, kas iepriekš uzkarsēts. Cepu eļļā un sviestā, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pēcāk pievienoju sāli, piparus, tējkaroti oregano, tējkaroti timiāna un tējkaroti čili pārslu (ja tomēr neesi asu ēdienu cienītājs, noteikti var likt mazāk vai aizstāt ar sarkanās paprikas pulveri).
3. Pievienoju samaltu brieža gaļu, to sasmalcinu un cepu, līdz kļūst brūngana. Apmēram 8 līdz 10 minūtes.
4. Gaļai pievienoju buljonu un tomātus. Visu vāru, ļaujot garšām savilkties. Apmēram 6 līdz 10 minūtes.
5. Pievienoju savus iecienītos makaronus un vāru atbilstoši norādījumiem uz to iepakojuma.
6. Pirms makaroni gatavi, pievienoju dažādos sierus.
7. Visu kārtīgi samaisu, pārliecinos, vai nav nepieciešams pievienot vēl kādas garšvielas, un var servēt bļodiņās.
8. Izteiksmīgākai garšai bļodiņā pievienoju vēl nedaudz siera, svaigu baziliku un mazliet čili pārslu.