Šīs receptes kāda variācija jau tika publicēta žurnālā, rakstot par piedzīvojumu Dienvidāfrikā, bet tad kaut kā sanāca, ka par to pilnīgi aizmirsu. Tika nomedīta mežacūka, ledusskapī bija rukša karbonāde, atbrauca draugi un sagribējās uzgrilēt kaut ko pavisam neparastu un foršu. Tad nu vilku ārā veco žurnālu un meklēju recepti ciet.
Recepte – kārpcūka saldā čili mērcē
Dienvidāfrikā grilēšanas tradīcijas pielīdzināmas reliģijai. Vakars pie ugunskura un cepta gaļa ir tas, ko viņi gatavi baudīt teju katru vakaru. Bija man arī iespēja nogaršot gan zilā gnu, gan arī kārpcūkas gaļu. Tomēr šo recepti izmantoja, lai pagatavotu tieši kārpcūkas ciskas gabalus. Tā kā ruksis ir ruksis un visēdājs, nepietiek, ka to tikai mazliet apcepina uz grila. Pēc tam labāk uzmest uz pannas un mazliet pasautēt pat tad, ja arī mūsu ruksis ir pārbaudīts un brīvs no trihinelozes.
Mērci vāra, izmantojot čatniju, nedaudz kafijas, tomātu mērci, sojas mērci un cukuru. To visu saliek katliņā un kādu brīdi pavāra. Tad pielej ūdeni un vāra, līdz mērce kļūst bieza. Tad gaļas gabalus liek uz grila, cep no abām pusēm, ik pa laikam tos apslakot ar mērci. Kad šķiņķīši tapuši gandrīz gatavi, tos sagriež nelielos gabaliņos, liek uz pannas un apcep kopā ar atlikušo mērci. Dievīgi gards paēdiens! Labā ziņa, ka recepte ar variācijām – liec klāt un kombinē, ko vēlies.
Sastāvdaļas
– Mežacūkas karbonāde
– Čatnijs
– Nedaudz kafijas
– Tomātu mērce
– Sojas mērce
– Cukurs
Recepte. Sulīgu kotlešu noslēpums
Abonē žurnālu Medības!