Pavasarī nomedītā mežacūciņa rātni gulēja saldētavā un gaidīja savu kārtu, kas nu tad reiz arī pienāca. Ko lai no tāda dārguma pagatavo?
Pērns ruksītis, turklāt pavasarī nav diez cik trekns, tādēļ līdzīgi kā ar stirnas vai aļņa gaļu jādomā, kā to ietaukot. Risinājums ir plānas mājas cūkas zemādas speķa šķēlītes, kas kārtojamas zem un pa virsu. Gatavošanai izvēlējos savu iecienīto Pirex gaišzilā stikla trauku ar vāku.
Sastāvdaļas
Atkaulota mežacūkas lāpstiņa ~ 1,2 kg
Speķis 300 g
Eļļa 50 g
Sinepes 1 tējk., zivju mērce 1 ēd. k., medus, melnie pipari, raudene un jūras sāls pa vienai tējkarotei, nedaudz muskatrieksta, plus sāls speķītim
Pagatavošana
Izklāju ar speķa loksnītēm trauka dibenu un apkaisīju ar šķipsniņu sāls. Bļodā sajaucu eļļu ar garšvielām, medu un sinepēm, pielejot arī zivju mērci, pierīvēju muskatriekstu. Tādu krietnu šķipsniņu. Visu sajaucu un ierīvēju gaļu.
Apguldīju smuki salocīto lāpstiņu uz speķa un pārklāju ar otru speķa slāni, starp gaļu un kažociņu ieliekot rozmarīna zariņu. Ūdeni nepievienoju!
Gatavoju cepeškrāsnī aptuveni trīs stundas 150 un vienu stundu 180 grādos.