Šo recepti atradām ļoti senā arhīvā, no, šķiet, vēl pirmā recepšu pielikuma. Šī recepte no Mārtiņa Rītiņa arhīva, kad devām viņam gatavot vārnu. Sak, gaļa ir un paliek gaļa. Ja pagatavo pareizi, tad arī vārna ir ēdama. Principā šo recepti var izmantot, gatavojot jebkura medījuma gaļu.
Sastāvdaļas
Vārnas krūtiņa, sāls, pipari, milti, ola, rīvmaize, eļļa un sviests cepšanai.
Mērcei
Sviests, olīveļļa, kaperi, citrons, salvijas lapas.
1.Vārnas krūtiņu apkaisa ar sāli un pipariem, novieto starp divām pergamenta loksnēm un izklapē.
2. Gaļas gabaliņus panē vienu reizi miltos, olā un rīvmaizē.
3. Uz pannas sviestā un nedaudz eļļā apcep krūtiņas, nedrīkst pārcept, izņem no pannas un novieto siltumā.
4.Uz tās pašas pannas ieber kaperus, iespiež citrona sulu un ierīvē citrona mizu. Savāra mērcē un beigās pievieno salvijas lapas.
5.Servē krūtiņas uz šķīvja, pārlej ar mērci uz uzrīvē citrona mizu.