Ja vēlies pagatavot sātīgu, uzturvērtības ziņā pilnvērtīgu maltīti, tad šī būs īstā recepte. Mūsu mājās saldais kartupelis ir diezgan iecienīta vakariņu sastāvdaļa, jo to var ātri pagatavot, tas ir garšīgs un sātīgs. Šoreiz vakariņās tapa citādi saldie kartupeļi īstiem gaļas cienītājiem.
Sastāvdaļas
Kartupelim
Saldie kartupeļi (skaits atkarīgs no plānoto porciju daudzuma, viens kartupelis vienai porcijai)
Eļļa kartupeļu apslacīšanai
Sāls, pipari un timiāns
Pildījumam
Brieža maltā gaļa
Sīpols
Ķiploks
Raudene
5 lieli tomāti
Kūpināta mežacūka (bet var izmantot arī jebkuru citu kūpinājumu vai žāvējumu)
Marinēts gurķis (šoreiz izmantoju veikalā Lidl pieejamos pipargurķīšus ar čili)
Cietais siers (šoreiz tāda nebija pa rokai, tāpēc nācās izmantot tādu, kāds bija)
Pasniegšanai
Turku jogurts vai krējums (kas nu kuram garšo labāk)
Lociņi vai halapenjo asāku izjūtu cienītājiem
Pagatavošana
Saldos kartupeļus noskalo, kārtīgi sadursta ar dakšiņu un liek pannā, uz kuras uzklāts cepamais papīrs. Pievieno eļļu, sāli un piparus, cepešpannu liek krāsnī un cep 200 °C, līdz kartupelis gatavs. Kartupeļus var likt arī folijā un pirms ievietošanas krāsnī tos kārtīgi aiztin. Tad tos cep tāpat 200 °C 1 h 20 min.
Kamēr kartupeļi gatavojas, pagatavo pildījumu: uzkarsētā pannā apcep sīpolus. Kad tie apbrūninājušies, sīpoliem pievieno malto gaļu. Kad maltā gaļa gandrīz gatava, pievieno garšvielas – sāli, piparus, raudeni un sasmalcinātu ķiploku. Pievieno arī sasmalcinātus tomātus. Ļauj garšām savilkties un turpina gatavot kartupeli.
Pipargurķīšus sagriež plānās ripiņās, kūpinājumu mazos kubiņos. Kad kartupeļi gatavi, tos ņem laukā no krāsns, gareniski, bet ne līdz galam pārgriež uz pusēm un atver. Kartupeļa vidu ar dakšiņu mazliet samīca un iekšā liek pildījumu: gurķus, kūpinājumu un malto gaļu. Visu pārkaisa ar sieru un liek cepeškrāsnī vēl uz pāris minūtēm, līdz izkūst siers.
Pasniedz ar turku jogurtu vai krējumu un lociņiem. Lai labi garšo!