Atgriežoties no veiksmīgām pīļu medībām, tā vien gribas aplikt širci (priekšauts) un sākt darboties virtuvē. Pīles krūtiņa ir gardēžu iecienīta delikatese, kas atrodama teju visu smalkāko restorānu ēdienkartēs, un svarīgi to pagatavot tā, lai gaļas šķēlītes teju vai kustu uz mēles.
Sastāvdaļas
2 pīles krūtiņas
2 daiviņas ķiploka
Olīveļļa
Sviests
Timiāns
Sāls, pipari
Biezenim
Neliels ķirbis
Pāris burkānu
8 lielas cidonijas
Kausētais siers
Sāls, pipari
Tuč tuč cukura
Nomazgā un nomizo cidonijas, tās iztīra, sagriež četrās daļās un liek vārīties aukstā ūdenī. Kad cidonijas sāk kļūt mīkstas, tām pievieno nomizotu, biezās ripiņās sagrieztu burkānu un gabaliņos sagrieztu ķirbi. Vāra, līdz visi produkti katliņā kļuvuši mīksti, tad nokāš lieko šķidrumu un pievieno sāli, piparus. Dārzeņiem pievieno kausēto sieru, sāli, piparus un cukuru pēc garšas. Visu sakuļ kopā un pēc nepieciešamības pievieno vēl garšvielas.
Paralēli uz pannas izkausētā sviestā un olīveļļā apcep saspiestu ķiploku un timiānu. Pievieno pīles krūtiņu un uz vidējas uguns cep 1–2 minūtes no katras puses, līdz pīle ir vidēji cepta. Ļauj gaļai piecas minūtes atpūsties uz griežamā dēļa, tad siltums vienmērīgi iziet cauri un krūtiņas sula vairāk sasūcas gaļā. Kad gaļa atpūtusies, uzservē šķīvi – kārto biezeni un pīles krūtiņu. To griež šķēlītēs, pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un sadrupina pārslu sāli.
Var pasniegt ar marinētiem sīpoliem vai sēnītēm – pēc izvēles.
Piebilde: Krūtiņu var cept pēc savām vēlmēm – asiņainu, vidēji ceptu vai kārtīgi izceptu. Jāatceras, ka kārtīgi izcepta pīles krūtiņa būs sausa.
Atcelt staltbriežiem limitu, lai mazinātu postījumus? “Šauj garām!” #246 epizode
Abonē žurnālu Medības!