Lieliskā uzkoda aļņa lūpa. Reti, kurš to ir ēdis un vēl mazāk ļaužu zina, kā to pagatavot. Lūk, viena salīdzinoši viegla un garda recepte – aļņa lūpa maisiņā.
Sastāvdaļas
Aļņa augšlūpa
100 g augu eļļas
100 g olīveļļas
100 sojas mērces, vislabāk Kikkomann
30-50 g Terijaki mērces
Liela ķiplkgalva
1 t.k. sāls, 1 t.k. cukura vai medus
Garšvielas: melnie un asie pipari, majorāns, rozmarīns un raudene.
Video recepte žurnāla Medības Youtube kanālā!
Pagatavošana
Aļņa lūpu rūpīgi noskalo un vāra apmēram pusotru stundu. Ar nazi nogriež virsējo ādas slāni ar vilnu. Otrs ādas noņemšanas variants ir applaucēt aļņa lūpu. Pēc tam āda arī ir diezgan viegli noņemam. Tradicionālais apsvilināšanas variants nešķita pieņemams, jo, pirmo reizi pamēģinot, gaļa ieguva sviluma piegaršu.
Ķiplokus saspiež un kopā ar garšvielām iejauc eļļas un sojas mērces marinādē. Ieziež aļņa lūpu, ko pēc tam ievieto cepamajā maisā. Tur pat ielej arī marinādi. Cep cepeškrāsnī divas stundas. Pirmo stundu 180 grādu temperatūra, bet otro stundu – 150 grādos.
Linda Dombrovska: Mednieku sabiedrība ir šokā un cer, ka briežu šāvējus sauks pie atbildības
👉 Abonē 2024 gadam bez pielikumiem.
👉 Abonē 2023 gadam ar 3 pielikumiem.
Decembra numurā par to, kad inspektors traucē medības!
Abonē žurnālu Medības 2024. gadam