Kad Bermudu bezdibenī, ko sauc par saldētavu, atrodi divus vai pat trīs gadus vecu buka cisku, kas tur sekmīgi aizmirsta, aizdomājies par to, vai tā vispār būs lietojama. Jo parasti jau tādam gaļas gabalam izskats nemaz nav kārdinoši svaigs. Tomēr, pieredze liecina, ka nekāda vaina arī šādam gaļas gabalam nav un tas var būt pat ļoti garšīgs.
Sastāvdaļas
Buka ciska, var izmantot arī sivēnu
Jēls cūkas speķis, derēs arī mežacūkas
Ķiploki, sīpoli, garšvielas
Pagatavošana
Kad buka ciska atkausēta, tai apgriež plēves un visus nesmukumus, līdz gaļa iegūst tādu vairāk vai mazāk komerciālu izskatu. Sagriež cūkas speķi un kopā ar sīpoliem liek cepties uz pannas, kuru pēc tam var likt arī cepeškrāsnī.
Saspiež ķiplokus un samaisa kopā ar garšvielām – koriandrs, rozmarīns, kāds gaļai domāts maisījums. Izmantojams viss, kas pašam garšo. Ar garšvielu maisījumu kārtīgi ieziež cisku. Tad to apcep uz pannas, kur jau cepas speķis ar sīpoliem. Kad ciska apcepta no abām pusēm, liek pannu ar vāku cepeškrāsnī apmēram 150–180 grādos uz divarpus trim stundām. Cepetis ir ļoti gards karsts, to pasniedz ar salātiem un piedevām. Bet to var arī likt uz maizes atdzisušu, var mazliet pakarsēt uz pannas vai vienkārši ēst aukstu.
Par dzemdību pieņemšanu pirtiņā, medīgiem suņiem un aļņu samazinājumu, . “Šauj garām!” #256 epizode
Abonē 2025. gadam ar pielikumiem un saņem 3 tematiskos pielikumus.
👉 Abonē 2025. gadam bez pielikumiem.
👉 Abonē 2025. gadam LIELO KOMPLEKTU: Medības ar Pielikumiem + e-izdevumi + LASI.LV | viss portāls
Abonē žurnālu Medības 2025. gadam
Žurnāla Medības novembra numurā lasi – vai ar alni viss it slikti!