Kad nav ko ēst, tad no saldētavas izņem mežacūku. Kā vienmēr saku – man patīk vienkāršas un ātras receptes, lai gan šī ļoti ātrā nav, toties viegli pagatavojama. Visu saliec, tad cepeti cepeškrāsnī iekšā un uz divām stundām aizmirsti. Viss ideāli! Protams, jāizsaka brīdinājums, ka holesterīna līmenis strauji palielināsies pēc šī ēdiena nobaudīšanas. Bet atkal no otras puses – paretam taču var. Pēc tam jānosoļo pa mežu vismaz kādi pieci kilometri, un atkal viss būs labi.
Sastāvdaļas
Mežacūku ribu gabals – ar vai bez ribām
Liels sīpols, ķiploki
Sojas mērce, Kajennas pipari
Olīveļļa ar Vidusjūras garšām
Garšvielas
Kartupeļi
Mēneša recepte. Spēcinošais mežacūkas cepetis
Pagatavošana
Atrodot mežacūkas gabalu saldētavā, turklāt, ja pēkšņi saproti, ka šilte par to, vai gabals ir pārbaudīts, pazudusi, tad ir viens ceļš – kārtīgi cept. Ar trihinelozi jokoties nedrīkst. Bija doma to gabalu vienā eksperimentā nokūpināt, bet šoreiz no šī plāna bija jāatsakās.
Vispirms sajauc garšvielas. Sagriež smalki sīpolu, ķiploku. Pievieno piparus, olīveļļu ar Vidusjūras garšām aromātam. Var arī vienkārši rozmarīnu un timiānu. Ja nepatīk sojas mērce, var likt sāli. Šajā gadījumā sojas mērce ne tikai dod garšu, bet arī sāļumu. Var, protams, improvizēt pēc sirds patikas un vēlmēm, izvēloties tās garšvielas, kas ierastākas un labāk patīk. Gabala trekno virsmu sagriež kubiciņos, nav gluži mājas cūkas ādiņa, bet tāpat būs labi. Tad gabalu ar garšvielu maisījumu ierīvē no abām pusēm. Liek cepties cepeškrāsnī – šoreiz cepu 180 grādos divarpus stundas, bet laiks var atšķirties no gabala lieluma. Kad cepšana iet uz beigām, uz pannas var salikt kartupeļus, kas lieliski izcepsies taukumiņā. Protams, neaizmirstam par salātiem kā piedevu veselībai.