Ir ēdieni, kurus mēs apēdam, un viss. Ir tādi, kurus baudām. Un ir tādi, kurus baudot mēs tos dievinām, cildinām un kļūstam no tiem atkarīgi. Tā mēdz gadīties ikvienam, un manā gadījumā tā notika ar brieža gaļas karpačo. Ēdiens, ko piedāvā tik daudzās vietās, kas var būt tik dažāds un reizē tik līdzīgās variācijās, tomēr reti kur atstāj uz garšas un smaržas receptoriem tik graujoši spēcīgu iespaidu, ka liktos – nekas cits vairs labai ēdienkartei nav nepieciešams.
Biju ēdusi dažādas karpačo versijas, līdz to nobaudīju Francijā, pasaules garšu lielvalstī, un sapratu, ka tas tomēr nav mans. Tieši tāpēc veidoju savas garšu kombinācijas, manieres un saturu, lai tiktu līdz, manuprāt, izcili variācijai par karpačo.
Sastāvdaļas
1 brieža fileja
Eļļa
Sviests
Ķiploks
Timiāns
Rozmarīns
Pārslu sāls (jūras)
Parmezāna siers
Trifeļu eļļa
Brūkleņu ievārījums
Cepta maize
Pannā ielej eļļu un izkausē sviestu.
Sviestā un eļļā apcep veselus/saspiestus/mizotus ķiplokus, timiānu un rozmarīnu.
Brieža fileju no visām pusēm uz lielas liesmas aprauj, tad to liek folija segā uz pāris minūtēm, lai visas asinis uzsūcas un garšas savelkas.
Kad gaļa atpūtusies, griež plānās šķēlēs un pārkaisa ar jūras sāli (pārslās), melnajiem pipariem, parmezānu un pārslaka ar trifeļu eļļu.
Bauda kopā ar brūkleņu ievārījumu un ceptu ķiploku maizi!
Karpačo un pica no medījuma gaļas? Receptes
Ierēdņu interpretācijas radītās problēmas – šaujamieroču lietojums. “Šauj garām!” #208 epizode
Abonē 2024. gadam. DĀVANĀ KALENDĀRS un iespēja laimēt karabīni CZ 457 THUMBHOLE .22 LR 1/2x20UNF no SIA “Ieroči”. Akcijas periods 1.10.-23.12.2023. Loterijas atļaujas Nr. 7861.
👉 Abonē 2024 gadam bez pielikumiem.
👉 Abonē 2023 gadam ar 3 pielikumiem.
Decembra numurā par to, kad inspektors traucē medības!
Abonē žurnālu Medības 2024. gadam