Zaķa gaļa ir patiesi garšīga, un to var droši dēvēt par delikatesi. Protams, ir jāmāk pareizi nomedīt, pareizi nogatavināt, bet tikpat svarīgi ir to labi pagatavot. Interneta ārēs ir daudz recepšu, bet, ņemot vērā to, ka zaķi var būt bīstamu slimību pārnēsātāji, steikus vai tartarus no šīs gaļas taisīt nevajadzētu. Līdz ar to atliek izvēlēties kādu no receptēm, kas ietver sautēšanu. Bet pie velna ar visām receptēm! Var taču improvizēt.
Būs vajadzīga labi nogatavināta zaķa gaļa, pērnās saldētās sēnes, sīpoli, burkāni, ķiploki, saldais krējums, labs rums, garšvielas un aromātam saujiņa seleriju kātu.
Zaķis 600–700 g. Divas ciskas, viena lāpstiņa, abas karbonādes. Viss jāatkaulo. Nu, izņemot ķepu apakšdaļu, tā dēvētos cimboļus. Tur nav ko atkaulot, bet gaļiņa garšīga un maiga.
Gaļu sagriež apmēram piecus centimetrus lielos gabaliņos. Zaķi cep lielā sviesta daudzumā, līdz tas kārtīgi no visām pusēm apcepies. 2 lieli burkāni, 3–4 sīpoli, 5–6 ķiploku daivas. Visu sagriež palielos gabalos, ķiplokus – šķēlēs. Dārzeņus cep sviestā ar nelielu olīveļļas piešprici, kamēr tie nedaudz apbrūninās. Pievieno 50–75 gramus laba ruma. Šoreiz tas ir tumšais Karību rums Colonist.
Un nedaudz brūnā cukura. Pēc tam dārzeņus pasautē minūtes desmit, ļaujot alkoholam un pārējam šķidrumam iztvaikot, bet dārzeņiem nedaudz karamelizēties. Pievieno 200 g atkausētu apšubeku no pērnās ražas un arī 50–100 g seleriju kātu. Klāt jālej apmēram 200 g saldā krējuma, jāpievieno tējkarote sāls, malti melnie pipari, majorāns, rozmarīns, nedaudz karija un muskatrieksts uz naža gala. Visu izmaisa un sautē cepeškrāsnī 170 grādos divas stundas.