Pagājušajā gadā pēc kādām dzinējmedībām, kad mājās atvedu divus spaiņus ar nesaprotami sakapātu gaļu, Wild’n’Free gaļas pārstrādes uzņēmums nāca talkā un atrisināja problēmu. Nedaudz maģijas, un atpakaļ saņēmu pankūkas, buljonu, hamburgergaļu, lazanju, malto gaļu un sveicienu maniem četrkājainajiem draugiem. Tad nu ik pa laikam atlika tikai pasniegties saldētavā un paņemt attiecīgos gardumus. Šoreiz nolēmu paeksperimentēt ar malto gaļu. Ierastās mērces ar makaroniem bija jau apnikušas, tādēļ nolēmu – taisīšu sacepumu. Iedomājos rezultātu un centos to sasniegt. Jā, sanāca mazliet patrekns, bet ļoti labi piemērots drūmajiem un vēsajiem novembra vakariem.
Sastāvdaļas
Maltā gaļa
Kartupeļi
Liels sīpols
Krējums
Olas
Rīvēts siers
Mārrutki
Majonēze
Pagatavošana
Gaļu pannā apcep. Tikmēr nomizo kartupeļus un sagriež šķēlītēs. Sanāca paņemt vienu lielu sīpolu, ko arī sagriež šķēlītes. Pannu ieeļļo un kārto kartupeļus, tad pa virsu sīpolu. Labāk sīpolu sagriezt plāni. Saputo olu ar krējumu un majonēzi. Var pielikt mārrutkus vai sinepes. Pievieno arī sarīvēto sieru. To visu pārlej pāri sīpoliem un kartupeļiem. Saceptajai gaļai pievienoju mazliet sojas mērces un Kajennas piparus. Jāsaka, ka Wild’n’Free gaļu jau ir sagatavojuši ar garšvielām, tādēļ nevajadzētu pārspīlēt. Gaļu kārto pāri sīpoliem un kartupeļiem. Pārlej ar iepriekš sagatavoto mērci. Var likt vēl vienu kartupeļu kārtu, bet bija reāli slinkums mizot vēl. Liek cepeškrāsnī, cep apmēram 180 grādos, līdz kartupeļi ir mīksti. Apmēram desmit divdesmit minūtes pirms izņemšanas no cepeškrāsns pārkaisa vēl ar sieru, ļaujot tam izkust. Es uzlēju vēl vienu kārtu krējuma, olu, majonēzes mērces. Sanāca tīri labi. Var ēst aukstu vai vēl nākamajā dienā uzmest uz pannas brokastīm. Var improvizēt pēc sirds patikas – likt klāt citas garšvielas, pievienot citus dārzeņus, nekas nav iecirsts akmenī.