Ik pa laikam zupas sagribas, bet esmu vēl savas ideālās zupas receptes meklējumos, tādēļ atliek vien improvizēt. Sākoties jaunajai zosu medību sezonai, jāizlieto saldētavas dibenā sakritušie putni. Atradās viena ievakuumota un saldētavā divus gadus nogulējusi zoss, un izmakšķerēju vēl pēdējo kārbiņu ar saldētu buljonu. Tā ka plāns gatavs!
Buljonā saliku dārzeņus – bija burkāni, kartupeļi, bet var izmantot jebko citu, kas ir dārzā vai sarūpēts ziemai krājumos. Kamēr tas vārās, no atkausētas zoss izgriezu krūtiņu. Tāpat var arī pīli izmantot. Krūtiņu sagriezu gabaliņos un sviestā ar sīpoliem sacepu. Tikmēr zoss karkasu, kas bija mazliet cietis no sala, liku katlā, lai vārītu nākamo buljona devu. Uzliku uz mazas uguns un aizmirsu – atcerējos tikai vakarā, kad bija savārījies labu labais buljons.
Kad zoss krūtiņa ar sīpoliem apcepta, to visu katlā iekšā, lai mazliet pavārās zupā. No zoss krūtiņas var pagatavot arī izcilu steiku, bet, tā kā gaļa saldētavā bija noturēta divus gadus, tai tomēr mazliet bija tā tipiskā saldētavas smaciņa, tādēļ nolēmu to likt zupā. Turklāt ar savvaļas zosi jāatceras, ka var izrādīties, ka gaļa būs grūti sagremojama, ja nav ilgi gatavota.
Garšvielas pēc gaumes – nav vienas pareizas receptes šajā jautājumā. Buljons man bija no Wild’n’free, tādēļ jau ar garšvielām un par to nebija jāuztraucas.
Man sanāca tāda kārtīga un sātīga gulašzupa, ko var ēst ar krējumu, zaļumiem, es pieliku aso čili mērci. Ļoti sildoši, sātīgi un garšīgi. Zoss buljons tagad gaidīs savu uznācienu nākamajā zupas vārīšanas reizē.
Kāpēc likumi ir jālasa un kur labāk netēmēt. “Šauj garām!” #203 epizode
Abonē 2024. gadam. DĀVANĀ KALENDĀRS un iespēja laimēt karabīni CZ 457 THUMBHOLE .22 LR 1/2x20UNF no SIA “Ieroči”. Akcijas periods 1.10.-23.12.2023. Loterijas atļaujas Nr. 7861.
👉 Abonē 2024 gadam bez pielikumiem.
👉 Abonē 2023 gadam ar 3 pielikumiem.
Novembra numurā par drošību – nav nekā svarīgāka!
Abonē žurnālu Medības 2024. gadam