Lai pagatavotu sulīgus stirnas belašus, nepieciešams mazliet rauga mīklas, protams, stirnas gaļa, žāvēts speķis un garšvielas.
Jāsāk ar rauga mīklas pagatavošanu. Presēto raugu sadrupina un pārkaisa ar cukuru. Attēlā redzamo belašu pagatavošanai vajadzēja ceturtdaļpaciņas rauga. Pienu uzsilda līdz aptuveni 30 grādiem. Tajā iesijā mazliet miltu, pievieno šķipsnu sāls un cukura. Iztiek bez taukvielām, jo belašus vārīs eļļā. Pievieno raugu un vēl miltus, līdz mīkla kļūst nedaudz staipīga. To mīca, līdz mīkla atlec no pirkstiem. Pārkaisa ar miltiem un ļauj stundu uzrūgt.
Stirnas gaļu samaļ, tāpat speķi, daiviņu ķiploka un nelielu sīpolu. Pievieno smalki sakapātus svaigus raudenes un timiāna zariņus, mazliet diļļu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. No mīklas veido nelielas bumbiņas, kuras ar pirkstiem izpleš aptuveni piecus milimetrus biezās plāksnītēs. Viducī ievieto pildījumu.
Belašu aizloka, taču atstāj nelielu actiņu. Pa to izplūdīs tvaiks, un belašs nesaplīsīs.
Belašus vāra eļļā. Kad eļļa sakarsēta, tās temperatūru mazliet samazina. Pretējā gadījumā belaši no ārpuses kļūs brūni, bet iekšā vēl nebūs izvārījušies. Vārīšanas laikā belašus apgroza, lai tie vienādi apbrūninātos no abām pusēm. Belašu pagatavošana aizņēma aptuveni pusotras stundas.
Vairāk lasiet žurnālā Medības