Žurnāls Medības nereti saņem lasītāju iesūtītas fotogrāfijas ar dažādiem dīvaina paskata veidojumiem medījumu gaļā un iekšējos orgānos, jautājot, kas gan tas īsti ir un vai šādu gaļu ir droši izmatot uzturā. Šādas pamatzināšanas par slimībām, parazītiem un citiem medījuma gaļu ietekmējošiem faktoriem ir vitāli svarīgas, ne vien lai mēs varētu medīt droši paši sev, bet arī lai galdā saviem mīļajiem varam celt veselīgu un neapšaubāmi nekaitīgu maltīti.
Tāpēc 21. septembrī plkst. 18:00 ikviens tiek aicināts uz tiešsaistes semināru (vebināru) par medījuma gaļas higiēnu, ko vadīs Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Ilze Plīkša.
Piesakies vebināram šeit! Seko līdzi aktuālajai informācijai mājaslapā mednieksgribzinat.lv
Semināra tēmas:
– Kas ir medījuma gaļas higiēna?
– Medījamā dzīvnieka novērtēšana pirms un pēc nomedīšanas
– Iekšējo orgānu izņemšana, to apskate
– medījamā dzīvnieka ķermeņa transportēšana, uzglabāšana un pārstrāde
– lēmums par gaļas derīgumu lietošanai pārtikā
– mednieku iesaistīšanās pārtikas apritē
– normatīvie akti, kuri attiecas uz medījumu gaļas apriti
– Medījumu gaļas aprites uzņēmumu reģistrācija PVD un darbības nodrošināšana
Ilze Plīkša – Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes absolvente. Šobrīd strādā Pārtikas un veterinārā dienesta dzīvnieku izcelsmes produktu uzraudzības daļā. Ilzes atbildībā ir gaļas ieguves un gaļas pārstrādes, tai skaitā medījumu, uzņēmumu uzraudzības nodrošināšana Latvijā. Kopš 2009.gada Ilze piedalās arī mednieku apmācībās.