Kad šopavasar nomedīju trīs bebrus, bija jādomā, ko darīt ar gaļu. Paveicās, ka ciemos ieradās viesi no ārzemēm un bija iespējams viņus pārsteigt ar kaut ko ārkārtīgi gardu un viņiem jaunu. Šī recepte aizgūta no pavāra Rūdolfa Šteinberga, kurš ieteica izmantot šo garšu kombināciju, gatavojot āpsi. Derēja arī bebram.
Sastāvdaļas
• Četras bebru ciskas (lielo bebru pakaļkājas pārgriež uz pusēm)
• Ķiploks, ingvera sakne, karija pasta, laims• Sāls, pipari, olīveļļa
• Kūpināts cūkas cauraudzītis vai speķis
Pagatavošana
No bebru ciskām izgriež kauliņu. Vienam veltnītim pietiks ar jauna bebra ciskiņu, pieauguša dzīvnieka pakaļkāju var sadalīt uz pusēm, tad sanāks divi veltnīši.
Saspiež ķiploka daiviņas, samaisa ar karija pastu, ingvera sulu, kas izspiesta no sarīvētas ingvera saknes, un pievieno laima sulu. Ingvera sakni sarīvē un vienkārši ar roku vai marlē izspiež sulu. To visu sajauc kopā, pievieno olīveļļu, var arī pēc garšas nedaudz piparu.
Cisku no vienas puses ierīvē ar pagatavoto marinādi, ietin pāris šķēlītes speķa, sasprauž ar koka zobu bakstāmo.
Uzkarsē pannu un veltnīšus strauji apcep no abām pusēm, līdz brūni.
Tad liek cepešpannā, pārklāj ar pārējo marinādi, pārlej vēl olīveļļu, var pievienot pārpalikušo speķi, satin folijā un kā cepeti cep krāsnī aptuveni 180 grādos kādas divas stundas.
Pirms ēdiens gatavs, atver foliju un karstā cepeškrāsnī kādas 20 min strauji apbrūnina. Ja ir vēlme, var uzrīvēt sieru, lai izceltu garšu. Pasniedz kopā ar salātiem un kartupeļiem. Gaļai jāsanāk mīkstai un sulīgai.