Wild’N’Free ir mednieku ģimenes uzņēmums, kurā zina, kā medījumu pārstrādāt burgeros, pankūkās, lazanjās, pelmeņos, hinkaļos un daudzos citos garšīgos ēdienos. Uzņēmuma īpašnieks Justs Dzedons briežu baura laikā iesaka nogaršot brieža tartaru. Tas ir viens no ātrāk pagatavojamajiem ēdieniem, turklāt no jēlas gaļas – brieža filejas. Ir divas skolas kā gatavot šo ēdienu – pievienojot anšovus vai bez tiem. Šoreiz zivtiņas palika kārbiņās.
Lai pagatavotu tartaru, devos uz Melnsilu, Wild’N’Free ražotni, kur, kā jau starp medniekiem, dzirkstīja joki un valdīja omulīga gaisotne. Turklāt, bija iespēja pašam noskaidrot, kā izskatās un garšo dzīslkāta bekas, kas atceļojušas no Kanādas un Latvijā tiek uzskatītas par invazīvām, kaut ir ļoti garšīgas un tajās nav… tārpu! Ceptas tās kalpoja sviesta vietā uz maizītes zem tartara.
Visātrāk pagatavojamais ēdiens. Brieža tartars ar dzīslkātu beku sviestu. No dabas līdz galdam #10
Abonē žurnālu Medības!