Sastāvdaļas
Brieža mīkstumi
Sāls, garšvielas
Vairākas ķiploka daiviņas
Pagatavošana
Brieža mīkstumus sagriež nelielos gabalos un atbrīvo no plēvēm un cīpslām. No visām pusēm ierīvē ar sāli un liek uz restītēm ledusskapī uz trim dienām. Zem restītēm paliek paplāti, jo sāls no gaļas izvelk šķidrumu. Gaļas gabaliņus ierīvē ar saspiestiem ķiplokiem un pārkaisa ar garšvielu maisījumu Persidāle. Gabaliņus ievakuumo un iztur ledusskapī vēl trīs dienas.
Gaļu izņem no iesaiņojuma un notin ar kokvilnas auklu, iekarina caurvējā uz trim četrām nedēļām vītināties. Jārūpējas, lai gaļai nepiekļūtu peles un mušas. Vislabāk gaļu pasargāt, izgatavojot vītināmo kasti, kurai divas sienas izveidotas no smalka metāla sieta. Ēd kā uzkodu, cienā viesus.
Citas medījumu receptes meklē žurnāla Medības pielikumā Medījumu receptes 2!