Zinot to, ka zaķa gaļa ir samērā liesa, kā papildinājumu paņēmu tīru sālīto speķi. Ziepīti, kā saka mans cienītais. Lai gaļa kļūtu sulīgāka, ar smailu nazi iegriezu nelielus caurumiņus karbonādes sānos visā garumā no abām pusēm. Tad ieziedu karbonādi ar olīveļļu un apkaisīju ar sāli un garšvielu maisījumu. Atliku uz pusstundu, lai garšvielas ievelkas. Steiks jācep uz kārtīgi sakarsētas pannas. Izkausēju sviestu, piemetu nedaudz timiāna un liku karbonādi cepties. Jālūko, lai gaļa gatavojas vienmērīgi no visām pusēm. Ir svarīgi apcept arī no galiem, citādi steiks zaudēs daļu sulas. Kad gaļa ir pa pusei gatava, uz pannas izspiež pāris ķiploku daiviņas. Sākumā ķiplokus neliek, jo tie paspēs piedegt un piešķirs gaļai rūgtu piegaršu.
Sastāvdaļas
•Zaķa karbonāde, muguras daļa
•Olīveļļa
•100 g sālītā cūkas speķa
•Garšvielas: sāls, malti melnie pipari, timiāns, majorāns, saldās paprikas pulveris
•Sviests un ķiploki cepšanai
Vairāk lasiet žurnāla “Medības” septembra numurā